woensdag 1 augustus 2012

Eerste dag chemo

We worden wakker en realiseren ons dat het nu echt gaat beginnen. Joris is gelukkig beter te pas, we genieten nog even van onze vrije uurtjes. Rick gaat lekker onder de douche met Joris en daarna ontbijten we nog samen. Om 10 uur is het zover, met lood in onze schoenen lopen we het ziekenhuis in. Bij de lift spreken we onze lijfspreuk nog uit, kunnen we het maken nou en of!!!!

En daar is die weer de poort naar kinderkanker, zoals iemand dat een keer omschreef.
Alleen nu vernieuwd en schoon. We melden ons, en we worden helaas richting een tweepersoons kamer geleid. Hier hadden we niet op gehoopt, maar we moeten het beste er maar van maken. We komen bij een klein meisje op de kamer, ze komen ook uit Twente. Ze zitten nog in de onzekere periode, wij beginnen weer opnieuw. We hebben er een hard hoofd in omdat Joris gisteren zo heftig reageerde, maar hij pakt het goed op. Het aanprikken gaat ook weer als vanouds, zonder veel problemen. En dan loopt onze kanjer de gang op met een grote paal achter zich aan, ik moet even slikken en Joris lijkt er weinig erg in te hebben.

Voor de rest verloopt de morgen goed, ook de chemo's lopen op tijd en om kwart voor 2 kan onze kanjer zonder gepiep  slapen. Dit doet hij ook zonder problemen, en wij kunnen even een broodje gaan eten. Rick gaat naar een uurtje terug en ik wacht op shari en wes. Als ze er net zijn gaat mijn telefoon, een sms van Rick Joris is wakker. We gaan met zijn drie├źn naar de afdeling, en Joris glunderd als hij shari en wes ziet staan. Het voelt voor hem goed dat ze er zijn en voor ons ook, ze trekken ons door de dag heen.

Rick gaat proberen om ons op een eenpersoons kamer te krijgen, en dat lukt!!! We zijn super blij en er valt een last van onze schouders. Geen mensen waar we rekening mee hoeven te houden en Joris kan zich lekker terug trekken als hij rust wil. We hebben een ontzettende lieve zuster die ons met veel dingen tegemoet komt, voelt erg fijn.

De arts komt nog even langs en vertelt ons dat we vrijdag de uitslag krijgen van de mri, voel toch dat ik dit erg spannend vind. Ook vertelt ze dat ze hopen dat dit een zetje in de goede richting gaat geven voor Joris en dat ze hopen dat hij het dan zelf oppakt. Later realiseer ik me wat ze hier mee bedoeld, en ik ga hier toch wat meer informatie over vragen want we gaan toch niet weer een jaar afwachten!!!

Met Joris gaat het over het algemeen vrij goed, ik zie hem wel een paar keer goed slikken dat betekent dat hij wel wat misselijk is. Ook is hij wat duf en versuft, maar als het de hele week zo gaat zijn we tevreden.

Een goed begin is het halve werk....

1 opmerking:

  1. We denken aan jullie en wensen jullie nogmaals heel veel sterkte en kracht toe! Liefs, Henny en Jacky

    BeantwoordenVerwijderen